rikardbizzi.blogg.se

Dilemma!

Publicerad 2015-09-01 20:55:44 i Allmänt,

Bild: Albin Händig
 
 
Yo!
Så här är det:
Jag har en hel skiva färdig som jag hade tänkt släppa någon gång nu höst/vinter. Regn (Andetag), Rök och Simma är med på skivan så den har mer mitt klassiska sound till skillnad från Ur funktion men jag ville ändå att omslaget skulle vara som en direkt uppföljare till Ur funktion-omslaget. Sebastian Norde som gjorde det (fantastiska) omslaget jobbar för fullt med uppföljaren och det blir minst lika galet fett som UF.
 
Nu till dilemmat:
Den gode herren Martin Parnell, @iplaythebongos på instagram, lade upp en massa helt sinnesjuka ljudklipp på sin insta, på massa skivor han samlat på sig, mycket turkiska funk-grejer. Det mesta lät som drömsamplingar i mina öron vilket gjorde mig väldigt inspirerad och jag kontaktade honom om ett samarbete. Så nu sitter jag på en massa brutala samplingar som är som skräddarsydda för en Ur funktion 2. Ur funktion 2 är ett faktum (även ifall titeln kan komma att ändras). Så nu känns omslaget mycket mer passande till den än till skivan (IV: Legenden om Urban) som reda är klar. Och jag börjar fundera på om jag ens ska släppa IV i fysiskt format. Jag tror att en av anledningarna att UF-vinlen sålde så bra var för att den var som gjord för vinyl. Det var ju den mest renodlade underground hip hop-skivan jag någonsin gjort och har fått för mig att headz (hehe) gillar vinyl.
 
Så mitt dilemma är alltså vad jag ska göra med IV och jag behöver er hjälp. Ni får helt enkelt rösta på om ni vill ha den på vinyl, bara digitalt eller t.o.m. CD! Jag har själv skaffat bil med CD-spelare så har börjat köpa CD's igen så jag är inte motståndare till att göra CD av den ifall intresset finns. Jag kommer förmodligen släppa den digitalt oavsett om den kommer i fysiskt format så rösta på "bara digitalt" om ni är helt ointresserade av att ha den fysiskt.
 
Och, bara för att vara tydlig. Det här gäller alltså inte Ur funktion 2. Den har jag inte ens börjat med än så jag återkommer när den blir aktuell. Om det inte kommer in några omröstningar finns det en stor chans att jag bara släpper nya skivan digitalt så klicka här under och sprid gärna inlägget om det här är viktigt för dig.
Har du några mer idéer/funderingar är det bara att lägga en kommentar.
 
Tack för hjälpen!
Må bäst!
/Rikard

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-09-01 23:22:27

Shuuu,
Röstade på vinyl, men jag är ju audiofiltönt så highres digitalt e oxå grötigt:)
/fatherofall

Svar: Jo, kan ju släppa den på Bandcamp också och då får man väl välja högupplöst också?
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-09-01 23:24:53

Kommer att köpa vinylen!

Postat av: KC

Publicerad 2015-09-09 12:50:02

Ur funktion 2!! Längtar redan:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela