rikardbizzi.blogg.se

Vinyl - hur vill ni ha den? + stickers!

Publicerad 2015-03-20 17:37:01 i Allmänt,

Skivan är som sagt klar och bollen är i rullning. Den är ivägskickad till mastering, omslag är på g, presstext är på g och ska ta nya pressbilder nästa vecka om allt går enligt planerna.
Sitter och grubblar angående vinylen. Det känns ju som att vinyl är främst samlarobjekt (inte för alla så klart) så funderar på om man ska göra något mer med omslaget och så. Ur funktion var ju så basic som det kan bli (inte grafiskt alltså utan själva förpackningen). Jag skulle t.ex. kunna göra fyra sidor i stället för två, alltså en sådan som man viker upp.
Färgvinyl - många menar på att dom låter sämre, anda håller inte med, men där kommer ju också samlarvärde in, även ifall det låter lite sämre så ser det ju coolt ut och oftast lyssnar man ju ändå oftast på luren, jag gör det i alla fall.
 
Så. Jag är idel öra! Skriv hur ni vill ha det i kommentarerna så tar jag med det i beräkningen. Tänk på att ju mer flash desto dyrare skiva.
 
 
Fick en till idé om att göra stickers och skicka iväg dom gratis till alla som är intresserade mot att ni sätter upp dom flesta så klart :)
Så om du är intresserad att bli medlem i SAAB 900 Music Group Ltd. Straight From Tha Street Team™, släng iväg ett mail till saab900musicgroup@gmail.com. Skriv bara STICKERS i rubriken och ha med din adress i mailet. Kommer förmodligen inte hinna svara på alla (eller några) mail så viktigt därför att adressen är med i mailet så jag sen enkelt kan hitta alla adresser när jag ska skicka ut dom.
 
Mvh
/Rikard

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-03-20 17:49:30

cd når ut till flest, jag gillar både cd o vinyl

Svar: Kommer nog inte göra något annat fysiskt format utöver vinylen men tackar för input!
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: Lillthors

Publicerad 2015-03-20 17:50:26

jag gillar allt, snyggt usb minne kanske vore nåt ?

Svar: Kommer köra på vinyl som fysiskt format.
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: Kuwabara

Publicerad 2015-03-20 17:57:22

Bra tyngd på vinyl är alltid något jag uppskattat. Ett grymt omslag blir alltid en slags tavla i slutändan.

Svar: Tack för input'en! Det är ju dyrare med tjockare vinyl men ska kolla på det.
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: KC

Publicerad 2015-03-20 17:58:33

Eftersom jag nästan enbart lyssnar på vinylen så slänger jag direkt in tre önskemål; 1 - svart vinyl (färgade känns bara som ett grepp för att kränga extra till samlare som måste ha ett ex av varje:) 2 - Inte stretcha ut till en dubbel-lp om den får plats på enkel (Joey Badass till exempel har typ 12 minuter musik på varje sida så det är ett jäkla vändande). 3 - Gör ett pop up-omslag där en sänkt Saab 900 reser sig upp på insidan när man viker upp det! Tack på förhand!

Svar: Jag håller med. Ett album bör ju vara EN skiva. Nu blir ju ljudkvalitén så där om man trycker in för mycket men jag var faktiskt så fiffig att jag hade vinyl i åtanke från första början så har lite drygt 15 minuter per sida. så det blir en vinyl :)
SAAB-idén var ju jävligt ball men kommer nog bli alldeles för dyr. Vill inte behöva sälja skivan för en röding, då kan man ju liksom lika gärna köra på förgvinyl och hela faderullan..
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: Lommy

Publicerad 2015-03-20 18:00:06

Dubbelvinyl där man kan öppna omslaget vore fett! Kanske en slipmat som följer med, med fet design?

Svar: Har faktiskt anpassat skivans längd till en enkel vinyl, alltså drygt 15 minuter per sida så enda anledningen att göra dubbelvinyl skulle vara om jag gjorde en bonusskiva med instrumentaler eller något.
Slipmat var en bra idé! Kan bli dyrt men värt att kolla upp!
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: Victor

Publicerad 2015-03-20 18:27:47

Vinyl! Håll det hela enkelt och med låg kostnad så att du kan ha ett bra pris men samtidigt tjäna en del cash på den.

Har inte riktigt koll på hur väl tishan sålde men vore så fett om du släppte en tillhörande tisha också.

Längtar!

Svar: Egentligen är det så pass mycket arbete så vinylen blir ändå mest för att musiken ska bevaras i verkligheten och inte bara i cyber space. Det blir inga pengar att snacka om ändå, om man tänker på arbetet jag lägger ner för att göra den och få ut den. Men jag tyckte Ur funktion var fin den med även ifall det var det billigaste alternativet så det "sämsta" möjliga är långt ifrån dåligt ändå.
Det gick så där med merchen så är inte så sugen på det den här gången.
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: Fredrik

Publicerad 2015-03-20 18:52:31

Gärna lite tyngre vinyl. Bra längd på ett album för övrigt!

Ett alternativ till omslaget är att screentrycka dem själv eller liknande. Så att de alla blir unika på nåt sätt.

Svar: Ja, det är en bra idé men jag höll på att dö bara av att signera alla skivorna förra rundan så det blir nog lite för mycket arbete för mig :)
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: Magnus

Publicerad 2015-03-20 19:06:41

Jag älskar swirls och färger och allt space:at, samlarvärde över ljudnörderi då jag oftare (tyvärr) lyssnar digitalt men ändå vill köpa skivor

Postat av: Summerborn

Publicerad 2015-03-20 19:40:52

Som en person sa tidigare så hade det vart riktigt häftigt med en slipmat, även om det kanske är lite överdrivet. Menndet du nämnde om att släppa en skiva med inatrumentaler var en riktigt bra ide! Dina Beats är ju guldvärda bara dem liksom.

Postat av: Dan

Publicerad 2015-03-20 19:44:27

gärna gatefold fodral, d snyggaste jag vet är matt omslag, inte blankt...sen kanske dubbel vinyl med intrumentaler på den ena skivan...skulle absolut vara värt en extra slant.

Postat av: wob

Publicerad 2015-03-21 01:59:14

Jag föredrar definitivt gammal hederlig svart vinyl, gärna 180g. Matt omslag och gatefold vore fett, men Ur Funktion blev riktigt snygg trots att den enligt utsago var budget. Ser fram emot att förhandsbeställa!

Postat av: ben

Publicerad 2015-03-21 12:33:11

Jupp jag skulle döda för en instrumental skiva.

Postat av: ed

Publicerad 2015-03-22 01:43:14

Tycker framförallt du borde pressa ut ett större antal vinyler, han aldrig klippa ur funktion för dom tog slut så fort

Postat av: General Lee

Publicerad 2015-03-22 10:38:40

Jag gillade simpelheten med Ur Funktion, kanske en affisch eller något extra till nya skivan.
Jag gillar saab ideén, kanske bara en enkel illustration på vinylens "cirkel" skulle räcka. Keep it clean, less can be more.

Svar: Jag lutar åt gatefold nu faktiskt. Det blir inte så farligt dyrt ändå.
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: KC

Publicerad 2015-03-23 12:45:02

Håller med ed om att det kanske är läge att lägga på ett par hundra på upplagan. Köpte själv mitt ex av Ur funktion från någon lirare i Frankrike häromveckan och fick lägga upp nästan 400 med frakt..

Svar: haha what?! Hur fan fick han tag på den då?
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: KC

Publicerad 2015-03-23 14:02:04

Misstänker att han köpt ett par ex från Mania för det var inte numrerat/signerat. Eller så har han pressat upp en egen bootleg:)

Svar: Fan vad konstigt för jag signerade och numrerade alla ex... Inner sleaven, har du kollat där?
rikardbizzi.blogg.se

Postat av: KC

Publicerad 2015-03-23 14:07:52

Ah, skumt! Jag bad honom hålla den till jag fick pengar så har inte fått den ännu, men han hade skrivit in som kommentar i annonsen "this copy is not signed or numbered". Blir spännande att se vad som dyker upp (om man inte blir blåst förstås..)

Postat av: Philip

Publicerad 2015-03-29 23:03:41

jag gillade det enkla med Ur Funktion. Det behövs inte mer tycker jag. Nu står den på hyllan och ser snygg ut. Iallafall jag lyssnar nästan enbart via ipod, så vikt etc på vinylen är inget jag tänker på. Att den ser snygg ut när den står framme är väl det jag önskar, då jag använder dom som ''tavlor''.
Som någon skrev tidigare hade det varit schysst med någon liten extra grej som en affisch att ha på väggen.

Postat av: KC

Publicerad 2015-03-30 22:19:11

Jo förresten, idag ramlade min platta från Frankrike in och den var faktiskt inte signerad eller numrerad. Innerpåsen är helt clean så måste vara ett måndagsex:)

Svar: Kan du maila mig personens uppgifter? Saab900musicgroup@gmail.com
rikardbizzi.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela