rikardbizzi.blogg.se

UR FUNKTION

Publicerad 2014-07-03 12:04:00 i Allmänt,

Nu börjar nedräkningen. Mitt första egna släpp sedan ETTFYRANÅNSTANS?. 
Jag kommer försöka dokumentera vägen till vinylen så mycket jag hinner och pallar.
Viktigast är att jag kommer lägga upp info för att förhandsboka vinylen här så bokmärka den här sidan.
 
Så här är planen just nu:
 
Jag kommer släppa en EP på Spotify först med fyra låtar från LP'n, video samtidigt till en av låtarna. Datum: TBA
Jag gör det för att ge mig ordentligt med tid för att rodda med vinylen (omslag etc.) så det blir så bra som möjligt.
 
Kommer släppa hela LP'n (digitalt) på Bandcamp samtidigt som vinylen senare i höst/vinter.
 
Det finns inget PR-team eller skivbolag (pengar) bakom mig nu så den här gången är det ingen gimmick om jag säger något i stil med "stötta svensk hip hop". Det innebär att ni är mitt PR-team. Visst, det optimala stödet är ju att köpa skivan som kostar mig pengar, tid och energi att producera men jag behöver också att ni sprider skiten på alla kanaler ni kan (facebook, twitter, instagram, gatan, skolan, jobet etc.) så jag inte behöver sitta hemma med två flyttkartonger skivor. Får jag sålt så pass många att jag går plus minus noll ökar sannorlikheten att jag kan släppa mer kompromisslös musik till er. Alltså win win!
 
Lite bakgrundsinfo ifall du inte hängt med i svängen:
För drygt ett år sedan släppte jag (via Baba recordings/Sony) min solodebut-LP Kärlek, funk & solidaritet. Den blev kritikerrosad (delad första plats i svensk hip hop hos kritikerna 2013) men sålde trä. Den ledde till bra grejer som Jills veranda t.ex. och världen fick se lite mer av mig som jag är 90% av tiden, alltså ganska snäll och trevlig. Allt som allt var det ett bra år men jag hade högre förväntningar på skivan.
 
För drygt en månad sen släppte jag uppföljaren 100kg Funk (via Slang musik) som i mina öron var den perfekta balansen mellan gamla lite hårdare Rikard a la Syndromet och mogna, jordnära Rikard a la KFS, men den mer eller mindre ignorerades av media. Några eldsjälar (Ametist och Fredrik Strage bl.a) pushade lite för den på sina kanaler, ett par bloggar skrev om den etc. men det kom ut knappt hälften så många recensioner som för KFS t.ex.
 
När det kommer till försäljning är det enda jag kan gå på just nu Spotify och det är definitivt ingen katastrof men det känns ju definitivt som ännu en träskiva på väggen.
 
Det här gjorde mig lite deprimerad först men då jag alltid försöker vända saker till de positiva blev jag i stället extremt inspirerad (vissa skulle nog kalla det för manisk) och det slutade med att jag sitter här nu med en färdig LP en dryg månad efter skivan släpptes.
Jag ser ingen anledning att hålla på den, det är precis det jag gjort de senaste gångerna och jag kan inte se att det har hjälpt mig på något sätt så min ambition är som jag skrev ovan att få ut den så snart som möjligt.
 
Så. Jag hade tänkt att skriva ett kort inlägg men det blev en roman, hoppas ni orkade ta er igenom texten.
Jag kommer återkomma med mer detaljerad info om skivan, låtordning etc. när jag har allt det praktiska löst och kan spika releasedatum.
 
För att återkomma till hela PR-grejen och för att visa att jag menar allvar, om det här inlägget delas (like:as, whatever) minst 100 ggr så lägger jag upp en av låtarna från skivan på min soundcloud på direkten.
På twitter, tagga @skizzbizzi
På instagram tagga @rikardbizzi
 
Hörs senare!
Mvh
/Rikard "Skizz" Bizzi

Kommentarer

Postat av: Ivan Dalize

Publicerad 2014-07-03 13:24:43

Bless rätt blessad av KFS när den kom ut. Synd att den inte sålde så bra. Precis haffat en vinylspelare så jag kan gå o bli skivsamlare. En hobby som förhoppningsvis håller sig tills jag blir gammal o grå. KFS tänker jag skaffa nu as we speak (för bådas skull).

100 kg kom som en oväntad plusmeny. Och diggade den nästan ännu mer än KFS. (Kanske för att den är lite fräshare i ålder). Sjukt att den inte fick den uppmärksamhet du förväntat dej.

Anyways. Vad jag vill komma fram till är... Du är min favorit DIY snubbe just nu asså. Fuck PR bolag och hoppas du finner mer lycka än bara pengar med din musik. Du är en inspirerande dude. Peace och all lycka!

Postat av: fjordlord

Publicerad 2014-07-03 16:08:18

DU R FETA$T I stan cazzo!! hur bokar man ett ex av LPn?

Postat av: MistaMista

Publicerad 2014-07-03 16:49:34

Fan va fett !! `` Kul initiativ.,, :)

Postat av: P

Publicerad 2014-07-03 21:55:28

Klart man sprider vidare grymma grejer. Fortsätt kämpa! Du kommer få den uppmärksamhet du förtjänar.

Postat av: texxan6

Publicerad 2014-07-04 10:22:43

För mig är det oförståeligt att KFS å 100kg inte hypats mer...de är ju genialiska enligt mig! big up till dig som lyckats vända, det som många skulle se som nederlag, till rent driv att skicka ut nytt!!! TACK för det!!! Nu

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-04 12:53:18

Jag vet att vi är många här ute som ständigt väntar på nytt material ifrån dig.. oavsett om de e ifrån syndromet eller solo så är det fetast i sverige! grymt att du valde att ha med OP på 100kg funk!

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-09-16 00:11:41

En utav de smartaste och mest genialiska rapparen jag känner till. Till råga på allt så proddar du egna beats också. Bäst på alla plan heltklart

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela